Υπουργείο Δικαιοσύνης: Επιτροπή Διαμεσολάβησης

0

  Η Επιτροπή Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών που προβλέπεται στο Νόμο, ο οποίος εισάγει στη χώρα το θεσμό της Διαμεσολάβησης προκειμένου να επιλύονται διαφορές εκτός δικαστηρίων, συγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με την απόφαση την Επιτροπή αποτελούν οι:

— Λάμπρος Κοτσίρης, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως Πρόεδρος , με αναπληρώτριά του την Αλεξάνδρα Ματαράγκα-Σέππαρντ, Διδάκτωρ Νομικής, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια.

— Αντώνιος Αργυρός, Δικηγόρος Αθηνών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την Δέσποινα Στειροπούλου, Δικηγόρο Αθηνών.

— Καλλιόπη Ευαγγέλου, Δικηγόρος Αθηνών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Σπυρίδωνα Αντωνέλο, Δικηγόρο Αθηνών.

— Δήμητρα Τριανταφύλλου, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης, Διαπιστευμένη Διαμεσολοβήτρια, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της τη Δέσποινα Παπαδογεωργάκη, Δικηγόρο Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολοβήτρια.

— Μαρία Αδαμοπούλου, Διαπιστευμένη Διαμεσολοβήτρια, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτριά της τη Βασιλική Σκορδάκη, Δικηγόρο Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολοβήτρια.

Η Επιτροπή αυτή είναι το όργανο το οποίο ελέγχει τους φορείς κατάρτισης Διαμεσολαβητών, καθώς και τους ίδιους τους Διαμεσολαβητές ως προς τη τήρηση των υποχρεώσεων τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους