Υπουργείο Δικαιοσύνης: Συναντήσεις Γ. Πεταλωτή με το νομικό κόσμο σε Λευκάδα και Άρτα

0

Σημαντικές συναντήσεις και επισκέψεις με φορείς του νομικού κόσμου πραγματοποίησε, στη Λευκάδα και την Άρτα, στο περιθώριο της συμμετοχής του στις περιφερειακές συνδιασκέψεις του ΠΑΣΟΚ, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής.

Στη Λευκάδα, ο Γιώργος Πεταλωτής, συνοδευόμενος από το Βουλευτή Λευκάδας, Σπύρο Μαργέλη, πραγματοποίησε επίσκεψη στα δικαστήρια όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Οδυσσέα Ντάλια, την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Φρόσω Φιλίππα, και δικαστικούς υπαλλήλους. Ο Γιώργος Πεταλωτής άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και ακολούθησε ανταλλαγή ιδεών, ενώ παρουσίασε τους κύριους άξονες πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφερόμενος ειδικότερα στην ανάγκη συγκέντρωσης των υπαρχόντων Ειρηνοδικείων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο κ. Πεταλωτής για την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου και γι’ αυτό το λόγο συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, από τους οποίους και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων, τα οποία μάλιστα και επιθεώρησε. Σε σχετική του δήλωση τόνισε ότι τον Οκτώβριο θα επιστρέψει στη Λευκάδα, όχι για τα τυπικά εγκαίνια, αλλά σε εγκαίνια “πραγματικής λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου.”

Τέλος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Άρτα, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επισκέφτηκε το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για τα υφιστάμενα προβλήματα.

Σχόλια