Υπουργείο Δικαιοσύνης: Συνάντηση με Δήμαρχο Κορυδαλλού

0

Τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 27 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής, συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής, Μαρίνο Σκανδάμη, στο πλαίσιο της διαδικασίας απομάκρυνσης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού εκτός πόλης, κάτι που αποτελεί και πάγιο αίτημα και υπόσχεση δεκαετιών.

Ο Γιώργος Πεταλωτής, συζήτησε με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού το σχέδιο διαμόρφωσης της έκτασης που θα αποδοθεί στον Δήμο Κορυδαλλού μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης και της δεύτερης πτέρυγας των γυναικείων φυλακών. Εξέφρασε δε, την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς εξέλιξης του έργου, που αποτελεί και προσωπική δέσμευση και επιθυμία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ενώ υπογράμμισε ότι η υποστήριξη και η προτροπή των τοπικών κοινωνιών είναι απαραίτητη για την επιτάχυνση των έργων. Χαρακτήρισε το έργο “μέγιστο θέμα ηθικής τάξης” που ανατρέπει παγιωμένες αντιλήψεις και καταστάσεις στην περιοχή.

Επιπλέον, ο Γιώργος Πεταλωτής, τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοσχερή απομάκρυνση του Καταστήματος Κράτησης από τον Κορυδαλλό, είναι η δημιουργία νέων Καταστημάτων Κράτησης, στο πλαίσιο της νέας Σωφρονιστικής Πολιτικής της Κυβέρνησης, έργο που χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό, το οποίο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, μέσα απο την θεσμοθέτηση για πρώτη φορά ειδικού χωροταξικού Σχεδίου για όλη τη χώρα.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, καλωσορίζοντας τον Υφυπουργό, χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την κατεδάφιση για πρώτη φορά ενεργού τμήματος των φυλακών, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση “αναπνοής” από το κέντρο της πόλης, δίπλα από έντεκα σχολεία, δυο Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και το Αθλητικό Κέντρο της πόλης.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής και ο Ειδικός Γραμματέας Μαρίνος Σκανδάμης, επιθεώρησαν τα έργα κατεδάφισης των παλαιών γυναικείων φυλακών, όπου διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες προχωρούν με τους απαραίτητα γρήγορους ρυθμούς.

Σχόλια