Υπουργείο Δικαιοσύνης: Σύσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης με την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων

0

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που προέκυψαν μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου κάλεσε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Ειρήνη Ασημακοπούλου, Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον κ. Ιωάννη Τέντε, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύσκεψη  του Υπουργού Δικαιοσύνης με την ηγεσία των Ανωτάτων ΔικαστηρίωνΜετά από διεξοδική συζήτηση συμφώνησαν όλοι ότι, την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται πρέπει να εκτονωθεί η ένταση στο χώρο της Δικαιοσύνης, χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις, στη βάση της συνέχισης ενός γόνιμου διαλόγου.

Ειδικότερα υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα άρθρα 23 του Συντάγματος και 40 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών «απαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς».

Με τα δεδομένα αυτά η απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να έχει την έννοια ότι παρακινεί τους δικαστικούς λειτουργούς σε παραβίαση των ανωτέρω διατάξεων. Άλλωστε οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των δικαστικών λειτουργών καθορίζονται μόνο από το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους.

Σχόλια