ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΈνωση Δικαστών και Εισαγγελέων – Ανακοίνωση της 9/12/2008.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων – Ανακοίνωση της 9/12/2008.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή το θάνατο του δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου εκφράζει την οδύνη της για τον χαμό ενός παιδιού και την συμπαράσταση της στην οικογένεια του. Τα αρμόδια όργανά της Δικαιοσύνης που ήδη έχουν επιληφθεί θα δώσουν απαντήσεις στους Έλληνες πολίτες, εκτελώντας τα καθήκοντα τους σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδηση τους.
Παρακαλούμε, λοιπόν, όσους βιάζονται να «εκδίδουν» δικαστικές αποφάσεις να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί ότι όλοι μας πρέπει να προβληματιστούμε, με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα και να κάνει ο καθένας μας την αυτοκριτική του για το πως εννοεί τη συμμετοχή του στη κοινωνία , στην εργασία, στους θεσμούς. Μια τέτοια στάση υπευθυνότητας του καθενός μας είναι αυτή τη στιγμή, το μόνο μήνυμα που μπορούμε να δώσουμε στα νέα παιδία αυτής της χώρας, που δίκαια σήμερα αναρωτιούνται αν τους αρμόζει ο κόσμος που τους έχουμε ετοιμάσει.
Εμείς από τη μεριά μας θέλουμε να τους πούμε ότι ο κόσμος δεν είναι εχθρικός και ότι υπάρχουν πρότυπα . Τα πρότυπα των γονιών τους και αυτών που χάραξαν την Ιστορία της Χώρας μας. Γι’ αυτά τα πρότυπα καλούμε τα νέα παιδιά να επιτρέψουν να εκμεταλλεύονται την αγνότητα τους, άτομα χωρίς ιδανικά και ιστορική συνείδηση.