spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΣυνέδρια - ΕκδηλώσειςΣυνέδριο Ποινικού Δικαίου (5-6-7/10/2012)

Συνέδριο Ποινικού Δικαίου (5-6-7/10/2012)

spot_img
spot_img
spot_img

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κω, σε συνεργασία με την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και το Δήμο Κω διοργανώνουν Συνέδριο Ποινικού Δικαίου, με αντικείμενο την απονομή της Ποινικής Δικαιοσύνης σε επίπεδο ουσιαστικού και δικονομικού ποινικού δικαίου, καθώς και Οργανισμού των Δικαστηρίων, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί στην Κω στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου 2012.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
θεμα 1ο: Οργανισμός των Δικαστηρίων και ποινικη διαδικασια:
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:
Ιωάννης Γιαννίδης (Καθηγητής Νομικής Σχολής Παν Αθηνών): Σύνταγμα και Οργανισμός των Δικαστηρίων (διορισμός, εξέλιξη, πειθαρχικό δίκαιο).
Γεώργιος Κτιστάκης (Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου): Η μέσω τροποποίησης του οργανισμού των δικαστηρίων δυνατότητα επίδρασης στην επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας.
θεμα 2ο: ουσιαστικο ποινικο δικαιο και πολιτικη δικη
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
Παναγιώτης Μπρακουμάτσος (Αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιώς, πρ. Πρόεδρος Εν. Εισαγγελέων Ελλάδος): Η ποινικοποίηση της αστικής διαφοράς.
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
θεμα 1ο: ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:
1) Άγγελος Κωνσταντινίδης (Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ): Η καθ’ ύλην αρμοδιότητα του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου και οι τρόποι ουσιαστικής περάτωσης της κύριας ανάκρισης μετά τον Ν. 3904/10.
2) Πολυχρόνης Τσιρίδης (Δ.Ν. – Δικηγόρος Πειραιώς): Αποτίμηση των αλλεπάλληλων τροποποιήσεων του ΚΠΔ με σκοπό την επιτάχυνση της απονομής Ποινικής Δικαιοσύνης την τελευταία τριακονταετία.
3)Αδάμ Παπαδαμάκης (Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ): Η επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας στο χώρο της προδικασίας.
θεμα 2ο: ουσιαστικο ποινικο δικαιο
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
Χρήστος Μυλωνόπουλος (Καθηγητής Νομικής Σχολής Παν. Αθηνών): Οικονομικά εγκλήματα και Διαπραγμάτευση.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
Στέφανος Παύλου (Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ): Αποτίμηση των αλλεπάλληλων τροποποιήσεων του ΠΚ με σκοπό την επιτάχυνση της απονομής Ποινικής Δικαιοσύνης την τελευταία τριακονταετία.
Θα ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι με θέμα την συζητούμενη εισαγωγή του νέου Ποινικού Κώδικα και συζήτηση για τα θέματα του Συνεδρίου.
Ως χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου έχει επιλεγεί το ξενοδοχειακό και συνεδριακό κέντρο πέντε αστέρων «KIPRIOTIS PANORAMA» στην Κω, που κατ’ επανάληψη έχει φιλοξενήσει διεθνή συνέδρια. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία για την διαμονή των συνέδρων στις ακόλουθες τιμές φιλοξενίας:

–  Μονόκλινο δωμάτιο τιμή 55 € με πρωινό ανά διανυκτέρευση.
–  Δίκλινο δωμάτιο τιμή 70 € με πρωινό ανά διανυκτέρευση.

Οι ενδιαφερόμενοι σύνεδροι μπορούν ήδη να κάνουν κρατήσεις με αναφορά ότι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο στο τηλέφωνο 2242057015 (με αναφορά ότι πρόκειται για κράτηση γα το συγκεκριμένο συνέδριο ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ).
 

spot_img

Lawjobs