«Απίστευτο» κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το κόστος της περιαγωγής (roaming)

0

Ειδικός δικτυακός τόπος που δημιουργήθηκε από την Κομισιόν ενημερώνει τους Ευρωπαίους για το κόστος των κλήσεων μέσω τους κινητού τους τηλεφώνου όταν μετακινούνται μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ. Η Επιτροπή αναφέρει ότι το κόστος της περιαγωγής είναι «δύσκολο να το πιστέψει κανείς» και ελπίζει ότι η σύγκριση και η διαφάνεια θα οδηγήσουν σε πτώση των τιμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται, οι κλήσεις μέσω περιαγωγής χρεώνονται από 0,58 έως και πέντε ευρώ ανά λεπτό! Η διαφορά στις χρεώσεις από εταιρεία σε εταιρεία είναι τεράστιες: Οι Βρετανοί που επισκέπτονται την Ιταλία, για παράδειγμα, πληρώνουν 50% περισσότερο από ό,τι οι Γάλλοι τουρίστες στη χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το θέμα του υψηλού κόστους από το 2000, μεταδίδει το BBC.
Στο παρελθόν έχει κατηγορήσει μάλιστα εταιρείες τηλεφωνίας στη Βρετανία και τη Γερμανία για υπέρογκες χρεώσεις των ξένων χρηστών που χρησιμοποιούν τα δίκτυά τους.

«Η Επιτροπή σκοπεύει να δώσει στον καταναλωτή τη γνώση ώστε να κάνει μια σωστή επιλογή, να ενδυναμώσει τον ανταγωνισμό στη βιομηχανία και να ενθαρρύνει δικαιότερη και καθαρότερη χρέωση» δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος για την Κοινωνία της Πληροφορίας Βίβιαν Ρέντινγκ.

Ο δικτυακός τόπος προτείνει στους χρήστες να ενημερώνονται για τις προσφορές ορισμένων εταιρειών την περίοδο των διακοπών, να προτιμούν τις τηλεκάρτες στις χώρες που επισκέπτονται, ή απλά να αλλάξουν εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Σχόλια