Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις για το νομοσχέδιο ηλεκτρονικής ανταλλαγής αρχείων

0

Άκαρπες απέβησαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε δικηγόρους και εκπροσώπους εταιριών πληροφορικών συστημάτων αναφορικά με τη διατύπωση του αμερικανικού νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της παράνομης ανταλλαγής αρχείων μέσω του διαδικτύου.

Το νομοσχέδιο του Γερουσιαστή Χατς θεμελίωνε την ποινική ευθύνη εταιριών που προμήθευαν τους χρήστες του Internet με προγράμματα για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής αρχείων μουσικής και βίντεο που προστατεύονται από την πνευματική ιδιοκτησία. Ωστόσο, η ψήφισή του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναβλήθηκε λόγω της μεγάλης αντίδρασης εκ μέρους των εταιριών που υποστήριζαν ότι η διατύπωση του νομοσχεδίου είναι τόσο γενική που μπορεί να συμπεριλάβει και τις εταιρίες που δρουν νόμιμα.

Οι διαπραγματεύσεις πάντως δεν έφεραν αποτελέσματα καθώς η προθεσμία που δόθηκε στα μέρη ήταν πολύ μικρή για να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση, ενώ ο Χατς εμφανίζεται αποφασισμένος να θέσει την ψήφιση του νομοσχεδίου, όταν πάρει την τελική του μορφή, στο διάστημα αμέσως μετά τις Προεδρικές Εκλογές της 2ας Νοεμβρίου.

Σχόλια