Δεν πέρασε ο νόμος για την παράνομη ανταλλαγή αρχείων

0

Δεν πέρασε από την Βουλή των Αντιπροσώπων το αμερικανικό νομοσχέδιο που θεμελίωνε την ποινική ευθύνη των υπηρεσιών ανταλλαγής αρχείων σε ορισμένες περιπτώσεις, επειδή κρίθηκε ότι υπήρχαν πολλές αντιδράσεις που δεν έπρεπε να αγνοηθούν.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων, όπως το Kazaa και το Morpheus, μπορούν να μηνυθούν αν διαπιστωθεί ότι «πείθουν» τους χρήστες να αναπαράγουν κατοχυρωμένα αρχεία μουσικής ή βίντεο. Μέχρι τώρα η πρακτική των δικαστηρίων ήταν να μην καταδικάζουν τις εταιρίες αυτές, καθώς έκριναν ότι δεν παραβίαζαν οι ίδιες την πνευματική ιδιοκτησία, αλλά απλώς διευκόλυναν την παράβαση αυτή.

Ωστόσο, οι κατασκευαστές προγραμμάτων λογισμικού αντέδρασαν στο νομοσχέδιο, θεωρώντας ότι επηρεάζονται και οι ίδιοι, καθώς ενδέχεται να κατηγορηθούν για ένα πρόγραμμά τους το οποίο χρησιμοποιήθηκε με λάθος τρόπο από έναν χρήστη, θέτοντας έτσι φραγμούς στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Ο εμπνευστής πάντως του νομοσχεδίου, Γερουσιαστής Χατς, είναι αποφασισμένος να τροποποιήσει το νομοσχέδιο, ώστε να ψηφιστεί πριν τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές.

Σχόλια