Διεθνές Συνέδριο για την καταπολέμηση του spamming

0

Στελέχη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) και του Υπουργείου Εμπορίου της Βρετανίας (OFT) διοργάνωσαν στο Λονδίνο το πρώτο διεθνές συνέδριο για την καταπολέμηση του spamming, στο οποίο μετείχαν εκπρόσωποι 20 χωρών.

Το συνέδριο επικεντρώθηκε στην προστασία των καταναλωτών – χρηστών του διαδικτύου και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και των τηλεπικοινωνιών με σκοπό την χάραξη μιας διεθνούς συνεργασίας εναντίον των ανεπιθύμητων διαφημιστικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam) που κατακλύζουν τους υπολογιστές των χρηστών σε όλο τον πλανήτη, της ηλεκτρονικής απάτης και των ιών που μεταδίδονται μέσω αυτών των μηνυμάτων.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου της Βρετανίας χαρακτήρισε το πρόβλημα διεθνές, καθώς το 80% των διαφημιστικών μημυμάτων που λαμβάνουν οι Βρετανοί χρήστες προέρχεται από το εξωτερικό, γεγονός που καθιστά τη διεθνή συνεργασία επιτακτική.

Στα πλαίσια του συνεδρίου εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας του δημοσίου τομέα των συμμετεχόντων χωρών με τον ιδιωτικό για την ανάληψη πρωτοβουλιών κατά του spamming, και της σύναψης μιας διεθνούς συνθήκης και επιμέρους διμερών συμφωνιών για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου προβλήματος.

Σχόλια