Δικαστική απόφαση για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην Φλώριδα

0

Αμερικανικό Δικαστήριο απεφάνθη πως η Εκλογική Επιτροπή της Πολιτείας της Φλώριδα δεν έχει νομική υποχρέωση να παράσχει στους εκλογείς που θα ψηφίσουν μέσω ηλεκτρονικών συσκευών έγγραφη βεβαίωση για την ψήφο τους, αν και κατά την ίδια απόφαση, αυτό θα ήταν η καλύτερη επιλογή, εφόσον ήταν δυνατή.

Ο Δικαστής Κον στην απόφασή του αναφέρει πως με την βοήθεια των συσκευών με οθόνες αφής, δεν θα υπάρξουν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στη συγκεκριμένη Πολιτεία κατά τις εκλογές του 2000, όπου τα εκλογικά αποτελέσματα ήταν αντικείμενο αμφισβήτησης για 36 μέρες μετά τις εκλογές με αρκετές ανακαταμετρήσεις.

Εκπρόσωπος των οργανώσεων που αντιτίθεται στην ηλεκτρονική ψηφοφορία της ερχόμενης βδομάδας δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, ενώ υποστηρίζει ότι με τις συσκευές αυτές δεν είναι δυνατή η ανακαταμέτρηση των ψήφων. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς οι συσκευές ειδοποιούν τον ψηφοφόρο σε περίπτωση λανθασμένης συμπλήρωσης του ψηφοδελτίου, ενώ παράλληλα του δίνουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει την επιλογή του πριν καταμετρηθεί η ψήφος.

Σχόλια