Δικαστική διαμάχη στο New Jersey με επίκεντρο την ηλεκτρονική ψηφοφορία

0

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν για τις Προεδρικές εκλογές της Αμερικής και πολίτες της Πολιτείας του Νιου Τζέρσει κατέθεσαν στο τοπικό δικαστήριο του Τρέντον αγωγή κατά της Πολιτείας με σκοπό να μπλοκαριστεί η χρήση 8.000 ηλεκτρονικών συσκευών ψηφοφορίας την ημέρα των εκλογών.

Συγκεκριμένα, στην αγωγή αναφέρεται ότι τα μηχανήματα αυτά δεν είναι τόσο αξιόπιστα, ώστε να εγγυηθούν το θεμελιώδες δικαίωμα της ψήφου ενώ η συνήγορος των εναγόντων πολιτών Πένυ Βενέτης δήλωσε ότι το δικαίωμα αυτό είναι πολύ σημαντικό, που απαιτεί δικαστική απόφαση για την κατοχύρωση της προστασίας του. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι οι ηλεκτρονικές αυτές συσκευές δεν παρέχουν καμία εγγύηση για την ορθή καταμέτρηση των ψήφων αλλά και για το ότι είναι ασφαλή απέναντι σε ενδεχόμενη απόπειρα απάτης. Η αγωνία των πολιτών μεγαλώνει και από το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη Πολιτεία σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, οι υποψήφιοι Μπους και Κέρι είναι ισοδύναμοι.

Εκπρόσωπος πάντως της Πολιτείας δήλωσε ότι η μέχρι τώρα χρήση των εν λόγω συσκευών δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.

Σχόλια