Δικαστική ήττα της Diebold

0

Δικαστήριο της Καλιφόρνια εξέδωσε απόφαση υπέρ φοιτητών που είχαν μηνύσει την εταιρία Diebold κρίνοντας ότι η τελευταία υποστήριξε ψευδώς ότι οι σπουδαστές είχαν παραβιάσει πνευματική ιδιοκτησία της.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Οκτώβριο οι φοιτητές του πανεπιστημίου Swarthmore της Πενσυλβάνια κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο έγγραφο που ανέφερε ότι η Diebold γνώριζε πως τα μηχανήματα που είχε πουλήσει στην Αμερικανική κυβέρνηση για τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές της 2ας Νοεμβρίου ήταν ελαττωματικά. Η Diebold τότε τους απείλησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς το συγκεκριμένο υπόμνημα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ωστόσο, ο Δικαστής που έκρινε τη μήνυση των φοιτητών, απεφάνθη ότι κανένας λογικός δημιουργός δεν θα υποστήριζε ότι μέρος ηλεκτρονικού μηνύματος που αναφέρεται σε ενδεχόμενα τεχνικά προβλήματα των προϊόντων της Diebold καλύπτεται από την πνευματική ιδιοκτησία και ότι η εταιρία υποστήριξε εν γνώσει της ψευδώς ότι υπάρχει παράβαση αντίστοιχων δικαιωμάτων.

Η Diebold υποχρεούται τώρα να πληρώσει την αμοιβή των δικηγόρων των φοιτητών, τα δικαστικά έξοδα και διάφορες άλλες ζημίες, ενώ οι μηνυτές δήλωσαν ότι η δικαστική απόφαση αποτελεί νίκη της ελευθερίας του λόγου.

Σχόλια