Δικαστήριο απορρίπτει συμβιβασμό τηλεφωνικών εταιριών στην Αμερική

0

Το 7ο Τακτικό Εφετείο της Αμερικής απέρριψε τον προτεινόμενο συμβιβασμό αναμέσα στην Sprint και άλλες 3 τηλεφωνικές εταιρίες για αποζημίωση ύψους 142 εκατ. δολαρίων στους ιδιοκτήτες ακινήτων, στα οποία έχουν εγκατασταθεί τηλεφωνικές γραμμές οπτικών ινών.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν οι εταιρίες είχαν πληρώσει σιδηροδρομικές εταιρίες για να τους επιτραπεί η εγκατάσταση των οπτικών ινών κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών στο Τενεσί και το Κάνσας. Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι η γη δεν ανήκε στις εταιρίες αυτές αλλά τους είχε παραχωρηθεί δουλεία που δεν προέβλεπε τη συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Οι ιδιοκτήτες της γης υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι ο συμβιβασμός αυτός δεν θα τους επέτρεπε τη δυνατότητα προσφυγής στο δικαστήριο στο μέλλον στις Πολιτείες τους. Το Δικαστήριο τελικά δέχτηκε ότι τα συμφέροντα των ιδιοκτητών δεν ικανοποιούνταν με τον συμβιβασμό που πρότειναν οι εταιρίες και έκρινε ότι βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση. Για το λόγο αυτό επέστρεψε την υπόθεση σε κατώτερο δικαστήριο για να επανακριθούν οι αγωγές των ιδιοκτητών.

Σχόλια