Δικαστήριο κλείνει επιχείρηση αποστολής ανεπιθύμητων email

0

Δικαστήριο της Πολιτείας της Φλώριδα διέταξε την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας μιας επιχείρησης που χρησιμοποιούσε ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα (spam email) για να προσελκύσει πελάτες προσφέροντας χρήματα.

Συγκεκριμένα, οι δύο κατηγορούμενοι Gregory Bryant και Nadira Bryant που λειτουργούσαν την επιχείρηση υπόσχονταν μέσω των διαφημιστικών μηνυμάτων στους παραλήπτες ότι θα κέρδιζαν 4 δολάρια για κάθε γράμμα που θα έστελναν με ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο, αρκεί να αγόραζαν τα απαραίτητα «αξεσουάρ» έναντι 24,77 δολαριών. Όσοι όμως τα αγόραζαν διαπίστωναν ότι πρόκειται για ένα cd rom που εξηγούσε πώς να πείσουν και άλλους να το αγοράσουν. Επιπλέον, οι δύο κατηγορούμενοι δεν παρείχαν το δικαίωμα επιστροφής χρημάτων.

Το δικαστήριο έκρινε ότι παραβίασαν το νόμο για τα ανεπιθύμητα διαφημιστικά ηλεκτρονικά μηνύματα, καθώς εξαπατούσαν τους χρήστες να ανοίξουν τα μηνύματα χρησιμοποιώντας απατηλούς τίτλους στα email, όπως «πληροφορίες που ζητήσατε», καθώς και νόμους που αφορούν το τηλεμάρκετινγκ και τις ψεύτικες επιχειρήσεις.

Σχόλια