Δικαστήριο στη Βρετανία δικαιώνει τις δισκογραφικές εταιρίες

0

Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας με απόφασή του υποχρεώνει τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών Internet (ISP) να αποκαλύψουν τα στοιχεία της ταυτότητας και της διεύθυνσης των συνδρομητών τους που ανταλλάσσουν μουσικά αρχεία μέσω του διαδικτύου.

Η Ένωση Βρετανικών Δισκογραφικών Εταιριών (BPI) μαζί με την αντίστοιχη διεθνή ένωση (IFPI) είχε υποβάλει το σχετικό αίτημα στο δικαστήριο προκειμένου να μηνύσει ονομαστικά 28 Βρεατνούς χρήστες που αντάλλασσαν παράνομα αρχεία μουσικής μέσω υπηρεσιών όπως το Kazaa και το eDonkey. Με την έκδοση της απόφασης, οι ISPs έχουν προθεσμία 14 ημερών να συμμορφωθούν.

Μόλις η BPI αποκτήσει να προσωπικά στοιχεία των χρηστών, θα επικοινωνήσει μαζί τους και θα προσπαθήσει να έρθει σε συμβιβασμό που μπορεί να κοστίσει για κάθε χρήστη έως και μερικές χιλιάδες ευρώ, διαφορετικά θα προχωρήσει σε μηνύσεις. Παντως, η μουσική βιομηχανία, παρά τις αντιδράσεις καταναλωτικών οργανώσεων, θεωρεί τις μηνύσεις απαραίτητο βήμα για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής μουσικής πειρατείας.

Σχόλια