Δρομολογείται η επέκταση των συχνοτήτων για τα ασύρματα δίκτυα

0

Το ενδεχόμενο να ανοίξει προς χρήση νέες συχνότητες εξετάζει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ. Η Επιτροπή ενδέχεται να εγκρίνει την επέκταση συχνοτήτων για τη χρήση ασύρματων δικτύων σύνδεσης στο διαδίκτυο, κάτι που, σύμφωνα με ειδικούς, θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για ευρεία εφαρμογή νέων υπηρεσιών.
Το πρώτο βήμα, σε περίπτωση θετικής απόφασης, είναι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής Γιούλιους Τζενακόφσκι, η επέκταση ασύρματων δικτύων ώστε να καλύπτουν ολόκληρα πανεπιστήμια και το σύνολο των εγκαταστάσεών τους. Επιπλέον, το πράσινο φως από την Επιτροπή θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα σημαντικό για την εξάπλωση της τηλεϊατρικής και τη λειτουργία των λεγόμενων “έξυπνων” ηλεκτρικών συσκευών σε απομονωμένες, αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ. Σε τελευταίο στάδιο, το άνοιγμα των συχνοτήτων θα βάλει τέλος στις λεγόμενες “νεκρές ζώνες”, τα σημεία που δεν έχουν καθόλου κάλυψη.
Στην επέκταση ποντάρουν πολλά και ορισμένες από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες , όπως η Microsoft, η Google και η Dell.
Στο αντίποδα, κατά της επέκτασης τίθενται κυρίως οι μέτοχοι τηλεοπτικών δικτύων που φοβούνται ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει παρεμβολές, ζημιογόνες για τις επιχειρήσεις τους.

Σχόλια