Εξαετής κάθειρξη για απάτες μέσω του eBay

0

Αμερικανικό δικαστήριο καταδίκασε σε εξαετή κάθειρξη τον 21 ετών Τσαρλς Στεργίου, επειδή εξαπάτησε μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας ηλεκτρονικών δημοπρασιών eBay 321 ανθρώπους αποκομίζοντας με τις πράξεις του συνολικά 421.000 δολάρια. Ο δικαστής Τζορτζ Σίνγκαλ απέρριψε το αίτημα του καταδικασθέντος για επιεική αντιμετώπιση λόγω της ομολογίας των περισσοτέρων πράξεων, επειδή, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο Στεργίου δεν έδειξε σημάδια μετανόησης για την υπόθεση, ενώ είναι πολύ πιθανόν να στραφεί και πάλι στην παρανομία, όταν αποφυλακιστεί.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Στεργίου έριξε μια κανάτα με νερό στον εισαγγελέα, όταν ο τελευταίος τον χαρακτήρισε κλέφτη, ενώ ο δικαστής επέβαλε ποινή μεγαλύτερη από αυτή που είχε προταθεί κατά 15 μήνες.

Ο Στεργίου εξέδιδε πλαστές επιταγές προκειμένου να αγοράσει προϊόντα από το eBay, ενώ πωλούσε μέσω της ιστοσελίδας προϊόντα τα οποία δεν είχε. Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι έχει εθιστεί στα χρήματα, όπως οι άνθρωποι εθίζονται στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Σχόλια