Γαλλία: Προθεσμία στη Google για αναθεώρηση της πολιτικής προσωπικών δεδομένων

0

Η γαλλική Εθνική Επιτροπή για την Πληροφορική και τις Ελευθερίες (CNIL) ζήτησε από τη Google ν’ αναθεωρήσει την πολιτική της για την προστασία προσωπικών δεδομένων, στα πλαίσια μιας πανευρωπαϊκής προσπάθειας συμμόρφωσης των διαδικτυακών εταιρειών με το δικαίωμα ενημέρωσης των χρηστών, σχετικά με τη συλλογή των δεδομένων τους.

Η γαλλική αρχή τόνισε ότι οι πρακτικές της Google παραβιάζουν την κείμενη γαλλική νομοθεσία και έδωσε στη δημοφιλή εταιρεία προθεσμία 3 μηνών προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές και ενέργειες, απειλώντας την με πρόστιμα έως και 300.000 ευρώ, αν δεν το πράξει.
Η γαλλική Επιτροπή ζητάει κυρίως από την Google να γνωστοποιήσει τη «σκοπιμότητα» της συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων, όταν ένας χρήστης χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της ή τη μηχανή αναζήτησής, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες που δημοσιοποιεί η εταιρεία σχετικά με το ζήτημα αυτό «υπερβολικά αόριστες». Ο διαδικτυακός κολοσσός επίσης υποχρεούται να ορίσει συγκεκριμένη «διάρκεια διατήρησης» των δεδομένων αυτών καθώς και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποτρέπεται ένας «εν δυνάμει απεριόριστος συνδυασμός των δεδομένων των χρηστών».

Η Google, η οποία έχει δηλώσει επανειλημμένα πως η προσέγγισή της στα δεδομένα των χρηστών γίνεται με σεβασμό των ευρωπαϊκών νόμων, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται τόσο με τις γαλλικές αρχές όσο και με τα αρμόδια όργανα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Σχόλια