Η Microsoft απαλλάσσει νεαρό από την ποινή των 500.000 δολαρίων

0

Ο νεαρός αμερικανός Τζέφρι Λι Πάρσον δεν θα χρειαστεί να καταβάλει το ποσό των 500.000 δολαρίων στη Microsoft που του είχε επιβληθεί ως αποζημίωση επειδή δημιούργησε παραλλαγή του ιού Blaster με αποτέλεσμα να μολυνθούν 48.000 υπολογιστές. Στη συμφωνία αυτή κατέληξαν και τα δύο μέρη, υπό τον όρο ότι ο Πάρσον θα εκτελέσει την υπόλοιπη ποινή που του είχε επιβληθεί από το δικαστήριο, δηλαδή 18 μήνες φυλακή και συνολικά 325 ώρες κοινοφελούς εργασίας εκ των οποίων οι 100 είχαν επιβληθεί πριν συμφωνηθεί η απαλλαγή από την χρηματική ποινή. Επιπλέον, ο καταδικασθείς θα βρεθεί υπό τριετή επιτήρηση μετά την εκτέλεση της ποινής του. Η τελική ποινή θα επικυρωθεί με την υπογραφή της από τη δικαστή Μάρσα Πέκμαν του δικαστηρίου του Σιάτλ.

Η Microsoft δήλωσε ικανοποιημένη με τη συμφωνία, ενώ ο δικηγόρος της σημείωσε ότι η πρόσθετη κοινωφελής εργασία θα είναι πιο αποτελεσματική για τον Πάρσον από την πληρωμή της αποζημίωσης.

Το 2004 ο Πάρσον δήλωσε ένοχος στην κατηγορία ότι μόλυνε 48.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω παραλλαγής του ιού Blaster το οποίο μεταδιδόταν αυτόματα μέσω ενός κενού ασφαλείας των Windows.

Σχόλια