ΗΠΑ – Κογκρέσο: Παραίνεση αναθεώρησης των μεθόδων παρακολούθησης

0

Παραίνεση αναθεώρησης των κυβερνητικών μεθόδων παρακολούθησης πραγματοποίησαν μέλη του νομοθετικού σώματος των ΗΠΑ, προκειμένου να διαλευκανθεί οποιαδήποτε «σκιά» υφίσταται στα απόρρητα, κυβερνητικά, αντιτρομοκρατικά προγράμματα. Παράλληλα διατάχθηκε έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες του 29χρονου πρώην τεχνικού της CIA Edward Snowden, o οποίος, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, είναι ο κύριος πληροφοριοδότης αναφορικά με το «σκάνδαλο» των παρακολουθήσεων και που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ζητήσει άσυλο στο Hong Kong.

Να σημειωθεί ότι ο γερουσιαστής Mark Udall ζήτησε την τροποποίηση του “Patriot Act” του 2001, του νομοθετήματος βάσει του οποίου η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας(NSA) προέβη στη λήψη των επίμαχων μέτρων παρακολούθησης.

Τέλος, την πρόθεσή της να εκφράσει τις ανησυχίες της για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων από τις αμερικανικές αρχές εξέφρασε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα πλαίσια της πρώτης επίσημης συνάντησης για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλια