ΗΠΑ: «Μπλόκo» στην κυκλοφορία προϊόντων της Apple

0

Συγκεκριμένα η Επιτροπή έκρινε ότι υπάρχει παραβίαση ευρεσιτεχνίας σχετικά με τεχνολογία διακίνησης δεδομένων που χρησιμοποιείται στα παλιότερα μοντέλα iPhone 4, iPhone 3GS και 3G, καθώς και στις ταμπλέτες iPad 3G και iPad 2-3G, διατάσσοντας την Apple να σταματήσει τη διάθεσή τους.

Το επιχείρημα της Apple περί ύπαρξης συμφωνίας με την Samsung, βάσει της οποίας της παραχωρούσε δικαιώματα επί της επίμαχης πατέντας δεν έπεισε την Επιτροπή, η οποία, σημειωτέον, προ μερικών μηνών είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία στις ΗΠΑ των One X και Evo 4G LTE της HTC, λόγω παραβίασης ευρεσιτεχνίας της Apple.

Υπενθυμίζεται ότι υφίσταται δικαίωμα βέτο του Λευκού Οίκου σε σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής, ενώ η Apple έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να εφεσιβάλει την ως άνω απόφαση, εάν δεν ανακληθεί. Να σημειωθεί τέλος ότι ο πρόεδρος Obama έχει αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα διενέξεων λόγω προσβολής ευρεσιτεχνιών και αλλαγής του πλαισίου, υπό το οποίο η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου επιβάλει απαγορεύσεις κυκλοφορίας προϊόντων.

Σχόλια