ΗΠΑ: Έρευνα για τη χρήση των social media από τα δικαστήρια

0

Περιορισμένη η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο χώρο της αμερικανικής δικαιοσύνης, σύμφωνα με έρευνα [Link] που διεξήχθη, με αποστολή σχετικού ερωτηματολογίου, στο σύνολο των δικαστηρίων των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα από τα 135 δικαστήρια που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα μόλις 21 (ποσοστό 15,6%) δήλωσαν ότι κάνουν χρήση των μέσων κοινωνική δικτύωσης ενώ άλλα 17 εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν να τα χρησιμοποιούν στο άμεσο μέλλον. Σημειώνεται ότι η έρευνα αφορούσε την υπηρεσιακή χρήση των κοινωνικών δικτύων και όχι ατομικούς λογαριασμούς των υπαλλήλων. Τα πρωτεία δημοφιλίας φαίνεται να κατέχει το Twitter ενώ ακολουθούν Facebook, YouTube και LinkedIn.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ομοσπονδιακών υπαλλήλων, τα social media εξυπηρετούν συνήθως τομείς όπως οι δημόσιες σχέσεις, οι επαφές με τον Τύπο και η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού καθώς επίσης και η εσωτερική επικοινωνία προς χαρακτηρισμό υποθέσεων ως υψηλής προτεραιότητας ή προς ειδοποίηση των δικηγόρων σχετικά με αλλαγές επί των διαδικασιών. Σε κάθε περίπτωση, παρά τον ηγετικό ρόλο της αμερικανικής τεχνολογίας στο πεδίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η διείσδυσή και ανάπτυξή τους στον χώρο της δικαιοσύνης εμφανίζεται σχετικά περιορισμένη, με γενικό ποσοστό αφομοίωσης μικρότερο του 30%

Σχόλια