Κρατίδια της Καραϊβικής θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις για τον περιορισμό του ηλεκτρονικού τζόγου

0

Τα κρατίδια της Καραϊβικής Αντίγκουα και Μπαρμπούντα διεκδικούν αποζημιώσεις από τις ΗΠΑ για τους περιορισμούς που επέβαλαν στις ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων που εδρεύουν εκτός των συνόρων των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να θέσουν τον ηλεκτρονικό τζόγο εκτός νόμου, απαγορεύοντας σε ιστοσελίδες του εξωτερικού να δέχονται στοιχήματα και πονταρίσματα από αμερικανούς πολίτες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έχει ήδη κρίνει ότι οι προαναφερθέντες περιορισμοί είναι παράνομοι, καθώς δεν εφαρμόζονται εξίσου στα ηλεκτρονικά στοιχήματα για τις ιπποδρομίες και τις κυνομαχίες που διεξάγονται στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Τα δύο νησιωτικά κρατίδια προσκάλεσαν και τις άλλες θιγόμενες χώρες-μέλη του ΠΟΕ, να ταχθούν στο πλευρό τους και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις, μετά την αποτυχία των ΗΠΑ να συμμορφωθούν με τους παγκόσμιους κανόνες εμπορίου.

Η οικονομία των κρατιδίων έχει πληγεί σοβαρά από την απόφαση των ΗΠΑ, καθώς μόνο στην Αντίγκουα λειτουργούν 32 ηλεκτρονικά καζίνο που απασχολούν προσωπικό 1000 ατόμων.

Η ΕΕ έχει δηλώσει ότι θα ενεργήσει για την προστασία των συμφερόντων, αλλά προς το παρόν δεν έχει υποβάλλει κάποιο αίτημα αποζημίωσης.

Σχόλια