Πιέσεις για την εποπτεία των domain names

0

Μέλη του αμερικανικού κοινοβουλίου δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν να αντισταθούν στη διεθνή πίεση να παραχωρήσουν εξουσία πάνω σε βασικές λειτουργίες του ιντερνέτ.

Με επιστολή τους που απευθύνεται σε αξιωματούχους του Υπουργείου Εσωτερικών και Εμπορίου δύο δημοκρατικοί και δύο ρεπουμπλικανοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Μπους πρέπει να διατηρήσει την ισχυρή εποπτεία της πάνω στο σύστημα των domain names του διαδικτύου, ιδίως σε root servers, οι οποίοι ρυθμίζουν την κυκλοφορία σε τεράστιες βάσεις δεδομένων που περιέχουν διευθύνσεις για όλα τα τοπ domain names, όπως το .com, .edu και τα domain names – κωδικούς κρατών, όπως .uk και .jp.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα κράτη ζητούν έντονα από τις Η.Π.Α να μοιραστούν την ευθύνη για το σύστημα των domain names, περιλαμβανομένων των αποφάσεων για την πρόσθεση και αφαίρεση νέων υψηλού βαθμού domain names, με τα Ηνωμένα Έθνη.

Η κυβέρνηση Μπους έχει έως σήμερα αντισταθεί στις πιέσεις αυτές. Αξιωματούχοι και των δύο πλευρών πρόκειται να πραγματοποιήσουν συνάντηση γύρω από το θέμα αυτό στην προσεχή σύνοδο κορυφής του Ο.Η.Ε. στην Τυνησία.

Σχόλια