Σε αναμονή της απόφασης του Ευρωπαίου Δικαστή για την Microsoft

0

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου σχετικά με την υπόθεση της Microsoft και την αφαίρεση του προγράμματος πολυμέσων Media Player από τα Windows, όπως είχε διατάξει η Κομισιόν. Ο Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Μπο Βέστερντορφ φέρεται να μην έχει αποφασίσει για το αν η Microsoft πρέπει να υποχρεωθεί να εκδώσει δύο διαφορετικές εκδόσεις των Windows, μία με το Media Player και μία χωρίς, καθώς αυτό μπορεί να αποβεί επιζήμιο για τις ανταγωνιστικές εταιρίες και τους καταναλωτές.

Ο Βέστερντορφ καλείται να αποφασίσει για το αν οι κυρώσεις της Κομισιόν σε βάρος της Microsoft, που της επιβλήθηκαν για αθέμιτο ανταγωνισμό, θα εκτελεστούν ή θα ανασταλούν μέχρι να εκδικαστεί η έφεση της εταιρίας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ο συνήγορος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστήριξε ότι οι κυρώσεις πρέπει να εφαρμοστούν αμέσως, διαφορετικά δε θα έχει νόημα η επιβολή τους. Από την άλλη, η Microsoft παρουσίασε ενώπιον του Δικαστή βίντεο το οποίο παρουσιάζει τα προβλήματα που θα προκύψουν στην ομαλή λειτουργία των Windows σε ενδεχόμενη αφαίρεση του Media Player.

Η απόφαση του Βέστερντορφ αναμένεται να εκδοθεί σε 60 ημέρες.

Σχόλια