Συμβιβασμός DC Enterprises και Εισαγγελίας της Μασαχουσέτης

0

Η εταιρία DC Enterprises αποφάσισε να έλθει σε συμβιβασμό στη δικαστική διαμάχη που άνοιξε η Εισαγγελία της Πολιτείας της Μασαχουσέτης για τα ανεπιθύμητα διαφημιστικά ηλεκτρονικά μηνύματα που έστελνε η πρώτη στους χρήστες του διαδικτύου (spam email).

Σύμφωνα με την κατηγορία του Γενικού Εισαγγελέα της Μασαχουσέτης, η εταιρία έστελνε χιλιάδες ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα διαφημίζοντας ενυπόθηκα δάνεια με χαμηλό τόκο, χωρίς ωστόσο να τονίζεται στο μήνυμα ότι έχει διαφημιστικό σκοπό και χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στον αναγνώστη να «αποχωρήσει», ώστε να μην του αποσταλούν στο μέλλον άλλα παρόμοια μηνύματα από την ίδια εταιρία. Παράλληλα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα δεν λειτουργούσε και όσοι έστειλαν μήνυμα στην εταιρία δεν έλαβαν ποτέ απάντηση.

Η τακτική αυτή της εταιρίας παραβίαζε, κατά τον εισαγγελέα, τον πρόσφατο νόμο των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του spamming, που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του χρόνου, και τη νομοθεσία για τη διαφήμιση και την προστασία των καταναλωτών. Με το συμβιβασμό, η DC Enterprises συμφώνησε να καταβάλει 25.000 δολάρια και να απέχει από κάθε μελλοντική παράβαση της ανωτέρω νομοθεσίας.

Σχόλια