Τέλος στις εκπομπές αναλογικής τηλεόρασης τo 2009

0

Η Γερουσία των ΗΠΑ αποφάσισε ότι οι αμερικανοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν προθεσμία μέχρι τις 7 Απριλίου 2009 για να ξεκινήσουν της ψηφιακές μεταδόσεις. Μέχρι την ημερομηνία αυτή οι αναλογικές μεταδόσεις και οι συχνότητες που χρησιμοποιούνται σήμερα για αυτές θα επιστρέψουν στο κράτος. Ορισμένες θα πωληθούν για χρήση σε ασύρματες επικοινωνίες, αποφέροντας έσοδα έως και δέκα δισ. δολαρίων, ενώ άλλες θα παραχωρηθούν σε υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Η νομοθεσία που ισχύει σήμερα στις ΗΠΑ προβλέπει ότι όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να αρχίσουν να μεταδίδουν τα προγράμματά τους αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή είτε από τις 31 Δεκεμβρίου 2006, είτε από τη στιγμή που το 85% των σπιτιών μπορούν να λάβουν ψηφιακό σήμα (όποιο συμβεί πρώτα).

Πάντως η Γερουσία προέβλεψε κονδύλι τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να επιδοτήσει τους Αμερικανούς για την αγορά αποκωδικοποιητών οι οποίοι θα επιτρέπουν την προβολή ψηφιακών εκπομπών σε συμβατικούς τηλεοπτικούς δέκτες. Το κόστος των αποκωδικοποιτών αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 50 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν σήμερα 73 εκατομμύρια τηλεοπτικοί δέκτες συνδεδεμένοι με κεραία, αντί με δορυφορικές ή καλωδιακές υπηρεσίες.

Σχόλια