Το σχέδιο της Ινδίας για “εποπτεία” του διαδικτύου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη

0

Οι επιδιώξεις της κυβέρνησης της Ινδίας για πρόσβαση στις πληροφορίες που ανταλλάσσονται κρυπτογραφημένα μέσω του διαδικτύου, ενδέχεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, αποθαρρύνοντας πιθανούς επενδυτές από την είσοδο στη συγκεκριμένη αγορά, επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές.
Το Νέο Δελχί υποστηρίζει ότι η πρόσβαση και δυνατότητα εποπτείας των πληροφοριών που διακινούνται διαδικτυακώς συνιστά επιτακτική ανάγκη για λόγους εθνικής ασφαλείας. Ειδικότερα, οι αρμόδιες αρχές τονίζουν ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποτραπεί πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα που ενδεχομένως οργανώνεται με αυτόν τον τρόπο.
Το ζήτημα έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις μετά και την εμπλοκή που υπήρξε αναφορικά με τη χρήση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων BlackBerry. Η Ινδία ζητεί από την κατασκευάστρια καναδική εταιρεία να της παράσχει τεχνογνωσία που θα επιτρέπει την παρακολούθηση των δεδομένων που ανταλλάσσονται κρυπτογραφημένα μέσω των εν λόγω συσκευών.
Οι επικριτές της πρακτικής αυτής επισημαίνουν ότι ξένοι επενδυτές θα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τη διακίνηση ευαίσθητων πληροφοριών στο πλαίσιο επιχειρηματικής δράσης, όπως είναι τα ιατρικά αρχεία.

Σχόλια