Τουρκία: Συλλήψεις χρηστών του Twitter ως οργανωτών των διαδηλώσεων

0

Περισσότεροι από είκοσι Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν με την κατηγορία της υποκίνησης διαδηλώσεων και διάδοσης προπαγάνδας μέσω Twitter. Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εκμεταλλεύτηκαν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, προκειμένου να οργανώσουν τις πρόσφατες διαδηλώσεις και να απευθύνουν μαζική πρόταση συμμετοχής σε αυτές.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο, οι Τούρκοι διαδηλωτές καταφεύγουν ολοένα και περισσότερο σε κρυπτογραφικές μεθόδους και σε «εικονικά ιδιωτικά δίκτυα» (Virtual Private Networks-VPNs), προκειμένου να είναι σίγουροι για την ευρεία μετάδοση των αποκαλυπτικών φωτογραφιών και βίντεο που «ανεβάζουν» στο διαδίκτυο μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. Να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με δημοσίευμα μεγάλης τουρκικής εφημερίδας, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg HT ανέστειλε χθες Τρίτη τη μετάδοση ενός τηλεπαιχνιδιού, λόγω υποβολής ερωτήσεων στους παίκτες, σχετικά με το κίνημα αμφισβήτησης της κυβέρνησης που συγκλονίζει εδώ και έξι ημέρες την Τουρκία.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικρίνονται έντονα από τους διαδηλωτές, κατηγορούμενα για μεροληπτική κάλυψη των πρόσφατων γεγονότων, ενώ περίπου 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη με το σύνθημα:«Δε θέλουμε έναν υποταγμένο Τύπο».

Σχόλια