Twitter: Επιστροφή στο παλιό καθεστώς μπλοκαρίσματος χρηστών

0

Αλλαγές αποφάσισε να κάνει και πάλι το Twitter, ύστερα απο τις έντονες αντιδράσεις χρηστών του σε σχέση με το νέο σύστημα μπλοκαρίσματος άλλων χρηστών που είχε ανακοινώσει.

Σύμφωνα με το σύστημα αυτό, οι “μπλοκαρισμένοι” χρήστες είχαν τη δυνατότητα να βλέπουν tweets και να προβαίνουν σε έναν βαθμό αλληλεπίδρασης με το πρόσωπο που τους είχε μπλοκάρει.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες της δημοφιλούς υπηρεσίας αντέδρασαν έντονα, με αποτέλεσμα το Twitter να επιστρέψει άμεσα στους προηγούμενους κανόνες, βάσει των οποίων ο μπλοκαρισμένος χρήστης δεν μπορεί να «κάνει follow» τον λογαριασμό που τον έχει μπλοκάρει. Στην ουσία, αυτό που «κοβόταν» στο πλαίσιο της συγκεκριμένης αλλαγής ήταν οι ενημερώσεις (notifications) του μπλοκαρισμένου χρήστη σχετικά με τη δραστηριότητα του «στόχου», ενώ παράλληλα δεν γνωστοποιούνταν στον μπλοκαρισμένο χρήστη ότι ο «στόχος» είχε προχωρήσει στη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση της εταιρείας, τα blocks τα οποία είχαν εφαρμοστεί στο παρελθόν είναι ξανά σε ισχύ και παράλληλα, οι μπλοκαρισμένοι χρήστες θα είναι πάλι σε θέση να γνωρίζουν πότε έχουν μπλοκαριστεί.

Ωστόσο, το Twitter έχει κατά καιρούς δεχτεί κριτική για τον τρόπο που αντιμετωπίζει φαινόμενα όπως το cyber-bullying και το trolling (online συνεχιζόμενης παρενόχλησης), μετά από σειρά αναφορών για περιπτώσεις συστηματικών απειλών και εξύβρισης. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα τη δυνατότητα αναφοράς ενός tweet (report).

Σχόλια