Αντιδρούν οι δικηγόροι του Μαρκ Θάτσερ για την υπόθεση του πραξικοπήματος στην Ισ. Γουινέα

0

Οι δικηγόροι του γιου της Μάργκαρετ Θάτσερ, Μαρκ Θάτσερ, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση του σχεδιαζόμενου πραξικοπήματος στην Ισημερινή Γουινέα, αναμένεται να επιχειρηματολογήσουν ενώπιον τριών δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Cape Town κατά της κλήτευσής του να καταθέσει για την υπόθεση. Η κλήση εκδόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τις δικαστικές αρχές της Νοτίου Αφρικής, όπου βρίσκεται ο Θάτσερ, ύστερα από αίτημα της εισαγγελίας της Ισημερινής Γουινέας.

Οι δικηγόροι του Θάτσερ αναμένεται να υποστηρίξουν το δικαίωμα του πελάτη τους στη σιωπή, καθώς, τονίζουν, ότι τυχόν κατάθεσή του πριν από τη δίκη του στη Νότιο Αφρική θα προκαταλάβει τους δικαστές επί της υπόθεσης. Ο ίδιος πάντως αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Ο Θάτσερ είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 167.000 βρετανικών λιρών, που κατά πληροφορίες, έδωσε η μητέρα του. Κατηγορείται ότι παραβίασε το νόμο της Νοτίου Αφρικής που απαγορεύει στους πολίτες της να συμμετέχουν σε ξένες στρατιωτικές επιχειρήσεις, με το να χρηματοδοτήσει την αγορά ελικοπτέρου για την πραγματοποίηση του σχεδιαζόμενου πραξικοπήματος στην Ισημερινή Γουινέα. Σε περίπτωση που καταδικαστεί, αντιμετωπίζει 15ετή κάθειρξη.

Σχόλια