spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔιεθνήΨήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της ανόδου του αντισημιτισμού στην ΕΕ

Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της ανόδου του αντισημιτισμού στην ΕΕ

spot_img
spot_img
spot_img

Ο λόγος μίσους και η βία εναντίον των Εβραίων πολιτών της Ευρώπης είναι ασυμβίβαστες με τις αξίες της, και κατά συνέπεια όλα τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη πρέπει να λάβουν μέτρα για την προστασία της ασφάλειας των Εβραίων πολιτών τους. Αυτό υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές στο ψήφισμά τους και κάλεσαν τους κορυφαίους εθνικούς πολιτικούς να εκφράζουν συστηματικά και δημοσίως την αντίθεσή τους με τις οιεσδήποτε αντισημιτικές δηλώσεις, ενώ παρότρυναν επίσης όλα τα κράτη μέλη να ορίσουν έναν εθνικό συντονιστή για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Επιβολή του νόμου

Τα ρατσιστικά κίνητρα οδηγούν συχνά σε ποινικά αδικήματα, επομένως όλες οι πράξεις αντισημιτισμού πράξεις στο διαδίκτυο πρέπει να διώκονται ακριβώς όπως και οι υπόλοιπες αντισημιτικές πράξεις.

Χρειάζεται να υπάρξει αποτελεσματική διασυνοριακή συνεργασία για τη δίωξη των εγκληματιών και ιδίως των δραστών τρομοκρατικών ενεργειών. Όσες αστυνομικές δυνάμεις δεν διαθέτουν ήδη, θα πρέπει να δημιουργήσουν ειδικές μονάδες δίωξης εγκλήματος μίσους, ενώ όλα τα κράτη μέλη χρειάζεται να υιοθετήσουν και να αρχίσουν να εφαρμόζουν τον ορισμό εργασίας που χρησιμοποιεί ο International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA, Διεθνής Συνασπισμός Μνήμης του Ολοκαυτώματος) σχετικά με τον αντισημιτισμό.

 
Κοινωνία των πολιτών

Οι πάροχοι διαδικτύου και οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να αναλάβουν ισχυρότερη δράση για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, τόνισαν οι ευρωβουλευτές. Το Ολοκαύτωμα θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία, ενώ τα βιβλία ιστορίας θα πρέπει να παρέχουν ακριβή περιγραφή της εβραϊκής ιστορίας και να αποφεύγουν κάθε μορφή αντισημιτισμού, πρόσθεσαν.

 
Οι προτεραιότητες της ΕΕ για τα θεμελιώδη δικαιώματα

Σε ξεχωριστή ψηφοφορία, οι ευρωβουλευτές έδωσαν την έγκρισή τους στις προτεραιότητες του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (2018-2022). Οι προτεραιότητες περιλαμβάνουν το άσυλο, την ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων, την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ένταξη των Ρομά. 

spot_img

Lawjobs