Δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο οι τέσσερις κατηγορούμενοι Σέρβοι στρατηγοί

0

Οι τέσσερις Σέρβοι στρατηγοί του στρατού και της αστυνομίας, που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου από το Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία το 1999 δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο του Βελιγραδίου για να παραλάβουν τα κατηγορητήρια.

Πρόκειται για τον στρατηγό Νεμπόισα Πάβκοβιτς, πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Γιουγκοσλαβίας και τον στρατηγό Βλαντιμίρ Λαζάρεβιτς, πρώην διοικητή της στρατιάς στο Κοσσυφοπέδιο, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παραδοθούν οικειοθελώς στο Δικαστήριο της Χάγης. Ο στρατηγός Σρέτεν Λούκιτς πρώην επικεφαλής της κρατικής ασφάλειας της Σερβίας δεν έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του, ενώ ο στρατηγός της αστυνομίας Βλάστιμιρ Τζόρτζεβιτς φέρεται να βρίσκεται στη Ρωσία από το 2000.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικαστή του περιφερειακού Δικαστηρίου του Βελιγραδίου Νταβίντ Ντίλπαριτς αναμένεται να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα εναντίον τους, όπως προβλέπει ο ποινικός κώδικας, αλλά δεν διευκρίνισε αν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης η ένταλμα έκδοσής τους στη Χάγη.

Σχόλια