Κίνα: Νόμος για τη βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων

0

Η κυβέρνηση της Κίνας ενέκρινε νέο νόμο για την ασφάλεια των τροφίμων, ο οποίος έχει στόχο τη βελτίωση των προϊόντων σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
Το τελευταίο διάστημα η διεθνής κοινότητα έχει ασκήσει δριμεία κριτική για την ποιότητα και την ασφάλεια των κινεζικών προϊόντων.
Ωστόσο, η ηγεσία της Κίνας εμμένει ότι δεν πρόκειται για γενικευμένο φαινόμενο και ότι το όλο θέμα πήρε διαστάσεις από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και από την ατζέντα προστατευτισμού ορισμένων κρατών. Παρόλα αυτά δεσμεύτηκε να εντείνει τους ελέγχους και να πατάξει όλες τις παράνομες δραστηριότητες.
«Αυτός ο νόμος τυποποιεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα τα κινεζικά προϊόντα τροφίμων σε όλα τα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας, πώλησης και αξιολόγησης», δήλωσε Κινέζος ανώτατος αξιωματούχος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και συμπλήρωσε, «πιστεύω ότι η δημοσίευση αυτού του νόμου θα βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση στην ασφάλεια τροφίμων ενώ παράλληλα εγγυάται τη δημόσια υγεία».
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιδοκίμασε τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Κίνας.

Σχόλια