Κύπρος, Υπ.Δικαιοσύνης: Διεθνούς ισχύος το διάταγμα κατά Βγενόπουλου

0

Σύμφωνα με δήλωση του Κύπριου υπουργού Δικαιοσύνης κ.Ι. Νικολάου, το διάταγμα την έκδοση του οποίου πέτυχε η διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας κατ’ εντολή της Κεντρικής Τράπεζας, έχει παγκόσμια εμβέλεια και μπορεί να εκτελεστεί και από τις αρχές ξένου κράτους βάσει σχετικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω διάταγμα εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας και βάσει αυτού «παγώνουν» τα περισουσιακά στοιχεία των Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα, Κυριάκου Μάγειρα και της Marfin Investment Group Holdings μέχρι να εκδικαστεί η εναντίον τους αγωγή αποζημίωσης για τη δεινή θέση στην οποία περιήλθε πρόσφατα η Λαϊκή Τράπεζα, ενώ ενάγονται παράλληλα και άλλα οκτώ πρώην στελέχη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της συγκεκριμένης τράπεζας.

Σημειώνεται τέλος ότι, όπως πρόσθεσε και ο κ. Νικολάου, το Δικαστήριο μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή του διατάγματος ακόμα και χωρίς την παρουσία και την παράθεση των απόψεων της εναγόμενης πλευράς, αρκεί να βεβαιωθεί ότι η επίδοση έγινε σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους.

Σχόλια