Νέες αποδείξεις σε βάρος του Φουτζιμόρι

0

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών του Περού, ο πρώην Πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, διατηρεί εκατομμύρια δολάρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, που δεν δικαιολογούνται με βάση τα νόμιμα εισοδήματα που είχε κατά τη διάρκεια της δεκαετούς προεδρίας του.

Ο Φουτζιμόρι, που έχει καταφύγει στην Ιαπωνία από το 2000, ύστερα από σκάνδαλο που ξέσπασε σε βάρος του και έφερε το τέλος της πολιτικής του καριέρας, αρνείται ότι προέβη σε κάποια παράνομη ενέργεια και ότι είναι το θύμα μιας πολιτικής διαπλοκής.

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι το ποσό των χρημάτων που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του πρώην Προέδρου, αποτελεί επαρκή απόδειξη ότι έχει κλέψει μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος, ενώ το Περού ετοιμάζεται να ζητήσει για δεύτερη φορά την έκδοσή του στη χώρα στηριζόμενο στις αποδείξεις αυτές.

Την πρώτη φορά το Περού είχε ζητήσει την έκδοσή του Ιάπωνα Φουτζιμόρι, ώστε να τον δικάσει με την κατηγορία ότι διέταξε διμοιρία στρατού να σκοτώσει 25 ανθρώπους, αλλά η Ιαπωνία αρνήθηκε, καθώς δεν προχωρά στην έκδοση υπηκόων της.

Σχόλια