Ο Καναδάς εξετάζει τη συνταγματικότητα των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων

0

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά καλείται να αποφασίσει σχετικά με τη συνταγματικότητα ή μη των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι το θέμα αφορά τη δικαιοσύνη.

Οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων είναι επιτρεπτοί σε ορισμένες επαρχίες της χώρας, ενώ λίγοι είναι εκείνοι που πιστεύουν πως το Δικαστήριο θα θεωρήσει τους γάμους μη νόμιμους, ενόψει μάλιστα των μελλοντικών σχεδίων της κυβέρνησης για νομιμοποίησή τους σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, η ψηφοφορία του σχετικού νόμου στη Βουλή αναμένεται να γίνει αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο εκδόσει την απόφασή του, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

Πολέμιοι των γάμων αυτών υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται το δικαίωμα της εκκλησίας να αρνείται την τέλεση γάμου ανάμεσα σε ανθρώπους του ιδίου φύλου, γιατί, όπως υποστηρίζουν, «είναι σαν να λέμε στα παιδιά μας ότι το φύλο δεν παίζει ρόλο».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι Δικαστήριο του Οντάριο εξέδωσε τον περασμένο μήνα το πρώτο στον κόσμο διαζύγιο μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Σχόλια