Ο Μπους αποφασίζει για την πλήρωση έδρας στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

0

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους την επιλογή του για την πλήρωση μίας θέσεως στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου κρατούν επτασφράγιστο μυστικό το όνομα του ανθρώπου τον οποίο σκέπτεται να προτείνει ο Μπους για να αντικαταστήσει την πρώτη επιλογή του, την πιστή συνεργάτιδά του Χάριετ Μάιερς, η οποία παραιτήθηκε από την εκλογή της έπειτα από τη λυσσώδη αντίδραση που συνάντησε μέσα από τους ίδιους τους κύκλους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ωστόσο, ρεπουμπλικανικές πηγές προσκείμενες στην προεδρία τονίζουν πως ο Μπους αναμένεται να επιλέξει από έναν μικρό κατάλογο από άκρως έμπιστους, εγγυημένα υπερσυντηρητικούς υποψηφίους.

Μεταξύ των ονομάτων που συζητούνται εμφανίζονται κι αυτά των εφετών Μάικλ Λούτιγκ και Σάμιουελ Αλιτο. Ο Μπους θα εξέταζε τις υποψηφιότητες το Σαββατοκύριακο στο προεδρικό θέρετρο του Καμπ Ντέιβιντ, με τη βοήθεια της Μάιερς, η οποία παραμένει σύμβουλος της προεδρίας, και του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Αντι Καρντ.

Επιπλέον των Λούτιγκ και Αλιτο, εικάζεται ότι ο Μπους εξετάζει τις πιθανότητες να επιλέξει τους εφέτες Μάικλ Μακ Κόνελ, Ίντιθ Τζόουνς και Αλις Μπατσέλντερ.

Σχόλια