Στέλεχος της Enron δηλώνει ένοχος

0

Ο Timothy Despain είναι ενα ακόμα στέλεχος της χρεωκοπημένης εταιρίας Enron που ομολογεί την ενοχή του ενώπιον του Δικαστηρίου σχετικά με το οικονομικό σκάνδαλο της εταιρίας.

Αφού συμφώνησε με τις εισαγγελικές αρχές να συνεργαστεί μαζί τους, δήλωσε την ενοχή του για μία σειρά κατηγοριών που αφορούν συνωμοσία και απάτη. Συγκεκριμένα, ομολόγησε ότι παρουσίασε ψεύτικα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας, προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκριση δανείων. Με την ομολογία, ο Despain αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 5 ετών, ενώ αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 100.000 δολαρίων. Βάσει της συμφωνίας, αναμένεται να δώσει νέα αποδεικτικά στοιχεία στην εισαγγελία σχετικά με τη δράση άλλων ανώτερων στελεχών της Enron, των οποίων οι δίκες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Ο Despain δεν είναι ο μόνος που δηλώνει ένοχος στην υπόθεση, ύστερα από συνεννόηση με τις αρχές. Πρώην ανώτατο στέλεχος της εταιρίας, ο Andrew Fastow δέχθηκε να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς με αντάλλαγμα να του επιβληθεί μειωμένη ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Σχόλια