Συνεχίζεται από χτες η δίκη του Μιλόσεβιτς στη Χάγη

0

Ξεκίνησε και πάλι στη Χάγη, μετά από διακοπή ενός μήνα, η δίκη του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Η διακοπή δόθηκε ώστε οι δύο διορισμένοι δικηγόροι του Μιλόσεβιτς, Στίβεν Κέι και Τζίλιαν Χίγκινς να προετοιμάσουν κατάλληλα την υπεράσπιση του Μιλόσεβιτς. Και οι δύο τους διορίστηκαν από το δικαστήριο λόγω της κακής υγείας του κατηγορούμενου, ωστόσο έχουν υποβάλει έφεση κατά του διορισμού τους, καθώς ο πρώην πρόεδρος αρνείται να συνεργαστεί μαζί τους και υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν εξασφαλίζει μία δίκαιη δίκη.

Στο μεταξύ πολλοί από τους εκατοντάδες προτεινόμενους μάρτυρες έχουν αρνηθεί να προσέλθουν ενώπιον του δικαστηρίου, τονίζοντας ότι η μόνη περίπτωση να καταθέσουν είναι να επιτραπεί στον Μιλόσεβιτς να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του και να είναι αυτός που θα τους υποβάλλει τις ερωτήσεις.

Ενας από τους μάρτυρες που έχουν δεχθεί να καταθέσουν είναι ο πρόεδρος του Οργανισμού των Οικογενειών Αγνοουμένων στο Κοσσυφοπέδιο, Σίμο Σπάσιτς, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Χάγη.

Σχόλια