spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΔιεξαγωγή εκλογών Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης 2008

Διεξαγωγή εκλογών Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης 2008

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008 θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη και εκλογή διοίκησης του Συλλόγου για την επόμενη τριετία 2008-2011. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη Γ (προβλήτα 1) του Οργανισμού
Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Ήδη ολοκληρώθηκαν όλες οι προθεσμίες για τη διενέργεια των τυπικών διατυπώσεων διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα, δόθηκε στους συνδυασμούς από πλευράς Δ.Σ.Θ. κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με τους συναδέλφους για την ανάπτυξη των προγραμματικών τους θέσεων και τέθηκε σε ετοιμότητα ο εκλογικός μηχανισμός του Συλλόγου για τη διενέργεια της ψηφοφορίας. Η ψηφοφορία διεξάγεται από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου (07:00-18:15).

Στις εκλογές (24 & 25 Φεβρουαρίου 2008} δικαιούνται να πάρουν μέρος 6.189 δικηγόροι, που ήταν εγγεγραμμένοι στο Σύλλογο μέχρι 31 Ιανουαρίου 2008. Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές διεξάγονται με το σύστημα της απλής αναλογικής, όπως διαμορφώθηκε με τον τελευταίο Νόμο περί Δικαστικών κωδίκων και ο κάθε ψηφοφόρος ψηφίζει χωριστά για Πρόεδρο και χωριστά για την εκλογή Συμβούλων από τους συνδυασμούς, με διαφορετικά ψηφοδέλτια και αντίστοιχες κάλπες. Διευκρινίζεται ότι στις αρχαιρεσίες μας ισχύει η πολυσταυρία και ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να σημειώσει από 1 μέχρι 24 σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο των συνδυασμών, ενώ στο ψηφοδέλτιο του Προέδρου δεν χρειάζεται σταυρός προτίμησης.

Η απερχόμενη διοίκηση του Συλλόγου καλεί τους συναδέλφους να μετάσχουν με την παρουσία τους στην εκλογική διαδικασία και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων και με υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακρίνει τους δικηγόρους, ως συλλειτουργούς στη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης και υπερασπιστών του δικαίου των πολιτών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Ο Πρόεδρος Δημήτριος Αθ. Γαρούφας
Ο Γεν. Γραμματέας Ευάγγελος Απ. Γωγάκος

spot_img

Lawjobs