spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΕκπαιδευτική Επίσκεψη μεταξύ της Elsa Athens και της Elsa Düsseldorf

Εκπαιδευτική Επίσκεψη μεταξύ της Elsa Athens και της Elsa Düsseldorf

spot_img
spot_img
spot_img

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Αθήνας (ELSA Athens) συμμετείχε στην εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Ντίσελντορφ (ELSA Düsseldorf) από τις 16 έως και τις 19 Μαΐου 2014.
Η ομάδα της ELSA Düsseldorf, αποτελούμενη από 12 προπτυχιακούς και ασκούμενους φοιτητές, επισκέφθηκε την Αθήνα και έλαβε μέρος σε ένα πρόγραμμα ακαδημαϊκών και πολιτιστικών δρώμενων που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, εισηγήσεις από μέλη του Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής Αθηνών, επίσκεψη στο χώρο της Βουλής των Ελλήνων, ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους των Αθηνών και κρουαζιέρα σε νησιά του Αργοσαρωνικού. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 16 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα «Ευρώπη» της Νομικής Βιβλιοθήκης, όπου έγιναν εισηγήσεις από την Ειδική Επιστήμονα του Τομέα Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κα. Ελένη Μίχα, καθώς και παρουσίαση από μέλη και την προπονήτρια της ομάδας και διδακτορική φοιτήτρια, κα. Εύα Τζαβαλά, που εκπροσώπησε τη Νομική Σχολή Αθηνών στην εικονική
δίκη της ELSA για τα ανθρώπινα δικαιώματα (ELSA Human Rights Moot Court), κατακτώντας τη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκώς. Ακολούθησε συζήτηση με θεματική σχετική με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 19.05, με επίσκεψη και ξενάγηση στους χώρους της Βουλής των Ελλήνων.
Στόχος της εκπαιδευτικής αυτής επίσκεψης ήταν, στο πλαίσιο γνωριμίας με φοιτητές από άλλες Νομικές Σχολές της Ευρώπης, η ανταλλαγή απόψεων και η συζήτηση γύρω από την ελληνική και γερμανική έννομη τάξη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Νομική Βιβλιοθήκη και τη Βουλή των Ελλήνων, καθώς και τα μέλη της ELSA Athens που στήριξαν την εν λόγω δράση με την ενεργό συμμετοχή τους.
Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης θα ολοκληρωθεί το χειμερινό εξάμηνο του 2014 με επίσκεψη της ομάδας της ELSA Athens στην πόλη του Ντίσελντορφ.

    Ο Πρόεδρος                Η Γενική Γραμματέας
Ιωάννης Κούβακας         Ευτυχία Αλεξοπούλου

spot_img

Lawjobs