spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΈνωση Δικαστών και Εισαγγελέων – Δελτίο Τύπου (19/01/2011)

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων – Δελτίο Τύπου (19/01/2011)

spot_img
spot_img
spot_img

Με αφορμή τις δηλώσεις πολιτικού προσώπου σε χθεσινή(18-1-2011) τηλεοπτική εκπομπή , αναφορικά με το ποιος φέρει τις ευθύνες για την ατιμωρησία τυχόν ενόχων, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: έχει παγιωθεί το τελευταίο καιρό ως επικοινωνιακή τακτική ορισμένων η απονομή ευθυνών στη Δικαιοσύνη σχετικά με την ατιμωρησία πολιτικών προσώπων εμπλεκομένων σε σκάνδαλα .
Επιθυμούμε να πληροφορήσουμε ακόμα μια φορά τον ελληνικό λαό ότι οι ευθύνες για τα αποτελέσματα αυτά ανήκουν αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που έχουν διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνουν την ατιμωρησία τους.
Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ο ισχύων νόμος για την ευθύνη Υπουργών διαμορφώθηκε από την Βουλή και όχι από το Δικαστικό Σώμα. Οι Δικαστές ,συνεπώς, δεν μπορούν να παρανομήσουν κατά την εφαρμογή του ,σε διάψευση των προσδοκιών αλλά και των συνηθειών ορισμένων.
Ως εκ τούτου, οι πολιτικοί, που μέχρι τώρα επιφύλαξαν στους εαυτούς τους το προνόμιο να έχουν και την πίτα και το μαχαίρι ,ας κάνουν επιτέλους την αυτοκριτική τους και ας σταματήσουν να στοχοποιούν τους Δικαστές και μάλιστα στις ύποπτες ημέρες που ζούμε. Ίσως έτσι επιτύχουν την ύστατη ώρα της απαξίωσης στα μάτια του λαού ,να περισώσουν κάτι από την αξιοπιστία τους . Για να φτάσει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκαλο.

spot_img

Lawjobs