spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΔ.Τύπου - ΑνακοινώσειςΟλομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (26/03/2010)

Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (26/03/2010)

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΠΑ
Η διαβούλευση για το φορολογικό, όπως έχουμε επισημάνει, ήταν για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς. Εμείς, παρά ταύτα, με συνέπεια και υπευθυνότητα καταθέσαμε τα υπομνήματά μας. Τελικά επικράτησαν οι απόψεις αυτών, που σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για την αποτυχία του φορολογικού συστήματος.
Τι σημαίνει στη σημερινή συγκυρία η επιβολή ΦΠΑ;
Ότι ο πολίτης θα καταβάλλει επιπρόσθετα 21% για τις νομικές υπηρεσίες, για την προσφυγή στην Δικαιοσύνη. Δεν είναι λοιπόν επιβολή ΦΠΑ στους δικηγόρους, όπως ανακριβώς και για λόγους επικοινωνιακούς διαδίδουν, αλλά έμμεσος φόρος στους πολίτες, που προσφεύγουν σε νομικές συμβουλές για υπηρεσίες στα δικαστήρια.
Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να βγει ευθέως, υπεύθυνα, ανυπόκριτα και να πει την αλήθεια στους Έλληνες Πολίτες, ότι δηλαδή η επιβολή ΦΠΑ συνιστά επιβάρυνση αποκλειστικά και μόνο του Πολίτη, του οποίου δυσχεραίνει και καθιστά σχεδόν αδύνατη την προσφυγή στην Δικαιοσύνη.
Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι δηλώνουν με τη στάση τους αυτή κοινωνικοί συμπαραστάτες στη σημερινή κρίση, όπως ο θεσμικός τους ρόλος άλλωστε το επιβάλλει, και όχι συμμέτοχοι στην απορρύθμιση και αναρχία, που επιδιώκεται με την στοχοποίηση επαγγελματικών ομάδων και τάξεων.

spot_img

Lawjobs