4 ένοχοι στη δίκη του ΕΛΑ

0

Ομόφωνα ένοχοι για την υπόθεση του ΕΛΑ κηρύχτηκαν την Τετάρτη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας οι Χρήστος Τσιγαρίδας, Αγγελέτος Κανάς και Κώστας Αγαπίου, ενώ η Ειρήνη Αθανασάκη κρίθηκε ένοχη κατά πλειοψηφία. Αντίθετα, αθώο έκρινε το δικαστήριο τον πέμπτο κατηγορούμενο, Μιχάλη Κασσίμη.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ενόχους τον Χρήστο Τσιγαρίδα, τον Αγγελέτο Κανά και τον Κώστα Αγαπίου για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, για σωρεία εκρήξεων και απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού, Απόστολου Βέλλιου, και για 48 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Η Ειρήνη Αθανασάκη κηρύχτηκε ένοχη κατά πλειοψηφία για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, για απλή συνέργεια σε 41 εκρήξεις και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Βέλλιου.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι δικαστές από τα στοιχεία της υπόθεσης δεν σχημάτισαν πλήρη πεποίθηση για την συμμετοχή του Μιχάλη Κάσσίμη στην εγκληματική οργάνωση ΕΛΑ και ειδικότερα για την συμμετοχή του στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Γιώργου Ραυτόπουλου.

Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής ή μη των πέντε κατηγορουμένων ξεκίνησε η αγόρευση του εισαγγελέα επί των ποινών, που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια της διαδικασίας.

Σχόλια