Ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων με αφορμή δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΧΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή “δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της «Χρυσής Αυγής» σχετικά με την ενέργεια των ανακριτικών αρχών να ζητήσουν την άρση της ασυλίας μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Χρυσής Αυγής» που δεν είχαν καταστεί κατηγορούμενοι στην εκκρεμή ποινική υπόθεση, αλλά και την εκ νέου άρση της ασυλίας άλλων μελών της ίδιας ΚΟ –μεταξύ των οποίων και του εκπροσώπου Τύπου αυτής-, στην οποία εκτός άλλων γίνεται λόγος για «αλήτες που λυμαίνονται το δικαστικό σώμα και έλαβαν εντολή να κλείσουν στη φυλακή τους βουλευτές τους…» και για «προδότες που διαπράττουν εσχάτη προδοσία και θα τιμωρηθούν σκληρά» (www.efsyn.gr, 20-2-2014)”.
Στην ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος επισημαίνει ότι “πρόκειται ασφαλώς για λυπηρή απόδειξη καινοφανούς αντίληψης της λειτουργίας των Πολιτειακών θεσμών -μεταξύ των οποίων και της Δικαιοσύνης- από εν ενεργεία βουλευτές. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες.”
Η απάντηση των Eλλήνων Eισαγγελέων έρχεται μετά τις ύβρεις που φέρεται ότι εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της  Χρυσής Αυγής, σχολιάζοντας το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της ασυλίας μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.