Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και αγωνίζεται μαζί της για την επίλυση των χρονίων προβλημάτων του χώρου της Δικαιοσύνης.

Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι η επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής της δικαιοσύνης μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από την αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων, τη μηχανοργάνωση της γραμματείας και τη δημιουργία κατάλληλης κτιριακής υποδομής. Τέλος, αρνείται να δεχτεί την επέκταση του ωραρίου εργασίας, την κατάργηση των αργιών και την απογευματινή εργασία, μέτρα τα οποία χαρακτηρίζει αναχρονιστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων πραγματοποιεί δίωρη διακοπή των εργασιών των Δικαστηρίων της Χώρας, καθώς και πανδικαστική συγκέντρωση στις 25 Νοεμβρίου 2004, ημέρα Πέμπτη και από ώρα 12-30 – 14.30, για να ενημερωθεί η Ελληνική Κοινωνία για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης.