ΑΠ: Απερρίφθη η αναίρεση των καταδικασθέντων για την τραγωδία στα Τέμπη

0

Απερρίφθη από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης που είχαν καταθέσει οι έξι καταδικασθέντες για το πολύνεκρο δυστύχημα, στα Τέμπη, τον Απρίλιο του 2003, κατά το οποίο βρήκαν το θάνατο 21 μαθητές του Λυκείου από το Μακρυχώρι Ημαθίας.
Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση του ΜΟΔ Λάρισας έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Στην ουσία της υπόθεσης, για τον θάνατο των μαθητών καταδικάστηκαν ο οδηγός της νταλίκας Δημήτρης Ντόλας σε κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών, ο εκ των συνιδιοκτητών της νταλίκας Φώτιος Καβελίδης σε κάθειρξη 14 ετών και τριών μηνών, ο δεύτερος εκ των συνιδιοκτητών της νταλίκας Αναστάσιος Καμέας σε κάθειρξη 11 ετών και τριών μηνών, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Ακρίτας» Δημ. Χαμπούρης σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, τεσσάρων μηνών και 15 ημερών, καθώς η κατηγορία της διατάραξης συγκοινωνιών μετετράπη από «ενδεχόμενο δόλο» σε «ασυνείδητη αμέλεια», ο διευθυντής του εργοστασίου νοβοπάν Πολυχρόνης Δαρδαμπούνης σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, 11 μηνών και 15 ημερών και ο προϊστάμενος βάρδιας του εργοστασίου Μωυσής Αλεξάκης σε φυλάκιση τριών ετών και 11 μηνών.

Σχόλια