Απορριπτική απόφαση για την Άκτωρ από το ΕΣΡ

0

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέρριψε την αίτηση θεραπείας της εταιρείας Άκτωρ για την μη χορήγηση πιστοποιητικού διαφάνειας για έργο της με την Οργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004». Επίσης, το Συμβούλιο απέρριψε με 4 ψήφους κατά έναντι 3 υπέρ, ακόμη τρεις αιτήσεις της εταιρείας για χορήγηση πιστοποιητικού διαφάνειας που αφορούν στην κατασκευή του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και υπογείου πάρκινγκ, έργα συντήρησης και ανάπλασης του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας και έργα ασφαλτόστρωσης για λογαριασμό της ΔΕΗ στην Αργυρούπολη.

Απαντώντας στο ΕΣΡ, ο κατασκευαστικός όμιλος Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ ΑΕ και ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι θα προσφύγει στην ελληνική και κοινοτική δικαιοσύνη, ασκώντας όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο ένδικα μέσα και πιστεύοντας ότι θα δικαιωθεί πλήρως.

Στο μεταξύ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μελετά συγκεκριμένες καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες σε πολλές περιπτώσεις εκδόθηκαν πιστοποιητικά διαφάνειας υπογεγραμμένα από ένα μόνο μέλος του ΕΣΡ και όχι της Ολομέλειας ή του αρμόδιου κλιμακίου διαφάνειας, καθώς και καταγγελίες για χορήγηση πιστοποιητικών διαφάνειας μετά την ανάληψη έργων από εταιρίες.

Σχόλια